Vad är ett Escape Room?

Hem » Vad är ett Escape Room?

Vad innebär det att delta i ett escape room?

Ett escape room är en interaktiv upplevelse där en grupp personer låses in i ett rum och måste lösa en serie pussel och gåtor för att komma ut. Rummet är oftast temaorienterat, vilket kan variera från att vara inspirerat av populära filmer, till att ta form som en medeltida fängelsehåla eller en futuristisk rymdstation. Målet är att ”fly” från rummet inom en viss tidsgräns, vanligtvis en timme.
 

Hur fungerar det?

När du och ditt team har valt ett rum och är inlåsta, börjar äventyret. Det finns en rad olika objekt, ledtrådar och pussel som är utplacerade i rummet. Genom att samarbeta måste ni använda dessa för att lösa de utmaningar som rummet presenterar. Oftast finns det en berättelse eller scenario som binder samman alla uppgifter och gör upplevelsen mer engagerande.
 

Vem kan delta?

Escape rooms är utformade för en bred publik. Vänner, familj, kollegor och även främlingar kan njuta av denna unika upplevelse. Det finns rum som är anpassade för olika åldersgrupper och svårighetsgrader, så nästan alla kan delta. Vissa rum kan vara mer utmanande och kräva avancerad problemlösning och teamwork, medan andra är mer lämpliga för nybörjare eller yngre spelare.
 

Varför ska man prova på ett escape room?

Det finns många anledningar till att delta i ett escape room. För det första är det en utmärkt möjlighet för teambuilding och att stärka samarbetsförmågan i en grupp. För det andra är det en rolig och unik upplevelse som är helt annorlunda från att se en film eller spela ett brädspel. Slutligen erbjuder det en spännande utmaning för dem som älskar att lösa problem och tänka kreativt.
 
Nu när du vet vad ett escape room är, varför inte boka ett rum hos Mint Escape Room och testa själv? Det är en upplevelse du sent kommer att glömma!
Boka spel